Képernyőfotó 2022-08-23 - 21.49.52.png

A tudomány természetünk része. És fordítva.

2015-ben felfedeztük, hogyan tehetjük könnyebben elviselhetővé a táplálékkiegészítőinket azáltal, hogy magas szénhidrátkoncentrációt kapszulázunk hidrogélekbe. A kizárólag természetes alapanyagokból készült táplálékkiegészítőink népszerűvé váltak, és egy évvel később a világ legjobb futói is elkezdték használni termékeinket.

A technológia szabadalmaztatás alatt áll.

Get-used-to-it_bottle.jpeg.webp

Nem csak egy újabb sportital

 

A sportolók mindig is küzdöttek azért, hogy feltöltsék testüket.

 

Az 1960-as évekre a tudósok rájöttek, hogy a szénhidrátoldatok fogyasztása edzés közben növeli a teljesítményt. Cukor, só és limonádé keverékével megszületett az első sportital.

 

A szénhidráttartalmú italok azonban problémákat okozhatnak. Gyomrunk nem birkózik meg jól a magas cukorkoncentrációval – ami gyakran lassabb gyomorürülést és GI-zavart eredményez.

 

A Maurtennél új sportüzemanyag-családot dobtunk piacra a hidrogél technológia felhasználásával, hogy szénhidrátban gazdag és természetes sportitalokat és energiazseléket fejlesszünk, amelyeket szervezetünk elvisel.

Csak természetes összetevők alapján

 

 

 

A hidrogél technológia használatával a Maurten megnövelte a szénhidrátok mennyiségét, csökkentette a gyomor-bélrendszeri problémák kockázatát, és eltávolított minden olyan felesleges összetevőt, amely nem segíti elő a teljesítményt.

 

Kétszer annyi energia – a Drink Mix 320 közel 14 százalék – vagyis 80 gramm – szénhidrátot tartalmaz összekeverve. Ez körülbelül kétszer annyi energia, mint azt valaha is lehetségesnek tartották egy sportitalban.

 

Nincs hozzáadott íz – nem nyűgöznek le minket a mesterséges ízek. Italkeverékeink ízéből megtudhatja, mit kap.

 

Tiszta – nincs hozzáadott színezék vagy tartósítószer.

Sportüzemanyagunk kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Sem több, sem kevesebb, mint amire szükség van.

Get-used-to-it_Kilian_Gel100.jpeg.webp

Italok: Hogyan működik?

 

Keverje össze a Drink Mix 320-as és 160-as italkeveréket vízzel, és egy magas szénhidrátkoncentrációjú folyékony sportitalt kap.

Az ital a gyomor savasságában azonnal hidrogéllé alakul, beágyazva a szénhidrátokat.

A hidrogél ezután lehetővé teszi a sportital zökkenőmentes szállítását a gyomoron keresztül a bélbe, ahol felszívódik a víz, a só és a szénhidrátok.

GÉL: Hogyan működik?

 

A GÉL egy hidrogél – egy biopolimer mátrix, amely szénhidrátokat tartalmaz.

Ugyanarra a koncepcióra támaszkodik, mint italaink, ahol a hidrogél technológia lehetővé teszi a szénhidrátok gördülékenyebb szállítását a gyomoron keresztül a bélbe, ahol a szénhidrátok felszívódnak. Italjaink esetében a hidrogél a gyomor savasságában keletkezik – a GEL viszont egy gyártás során, nátrium-alginát és kalcium-karbonát pontos körülmények közötti kombinálásával keletkező hidrogél.

Ismerje meg a hidrogélt

 

A hidrogéleket széles körben használják az élelmiszeriparban, gyakran sűrítő- és strukturálószerként. A hidrogél egy biopolimer- és vízbázisú szerkezet, nagyon kis pórusokkal. Vízmegtartó képességgel rendelkező háromdimenziós hálózatként úgy néz ki és úgy viselkedik, mint egy konyhai szivacs.

 

A Maurtennél megtaláltuk a módját, hogy természetes élelmiszer-összetevőkből hidrogélt készítsünk. És feltöltöttük a szerkezetet a leghatékonyabb energiaforrással – a szénhidrátokkal.

 

Sportitalaink hidrogélei két természetes összetevő kombinációjából épülnek fel:

 

Alginát – barna algák sejtfalából vonják ki.

Pektin – almában, citromban, sárgarépában és paradicsomban található, hogy csak néhányat említsünk.

Ezt a két élelmi rostot évtizedek óta használják az élelmiszeriparban. Pontosan a megfelelő körülmények között kombinálva az alginát és a pektin pH-érzékeny hidrogélt képez.

Get-used-to-it_Skoda-Team.jpeg.webp

Bízunk a tudományban és az élsportolókban.

 

2015-ben megtaláltuk a módját, hogy a szénhidrátokat hidrogélbe kapszulázzuk, hogy könnyebben tolerálhatóvá tegyük a sportüzemanyagokat.

 

A módszer annyira sikeres volt, hogy egy évvel később a világ legjobb maratonistái a mi technológiánkkal frissítettek edzéseiken és versenyeiken. Ez a tudomány, amely idáig vitt minket. Jelenleg több nemzetközi kutatási kezdeményezéssel és egyetemmel dolgozunk együtt.

Számos tanulmány értékeli technológiánkat és termékeinket. És reméljük, hogy hamarosan megjelenik az első lektorált cikk a technológiánk támogatására.

 

A technológiánkat használó nagyszerű sportolók száma folyamatosan növekszik. A legújabb frissítésekért arról, hogy a sportolók mely termékeinket használják, kövessen minket az Instagramon és a Facebookon.

Tudományos együttműködések

 

 

A tudományra támaszkodunk, és szorosan együttműködünk más iparágak akadémikusaival és szakértőivel.

Íme néhány szervezet, amellyel jelenleg együttműködünk:

Képernyőfotó 2022-08-23 - 23.52.23.png